Kranio sakral terapi

Book tid her!

BalanceKranio sakral terapi er en blid og nænsom behandling med dybtgående virkning på krop og sind. Behandlingen indvirker på centralnervesystemet, som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (sacrum) – heraf navnet kranio sakral terapi.

Centralnervesystemet gennemstrømmes i en konstant rytmisk flow af spinalvæsken. Denne rytmiske bevægelse kaldes kranio sakral rytmen. Den forplanter sig til resten af kroppen og kan mærkes overalt på kroppen og kraniet af en trænet kranio sakral terapeut.

Behandlingen går ud på at udfri centralnervesystemet fra pres og blokeringer, at regulere kranio sakral rytmen samt nære og styrke centralnervesystemet ved at stimulere væskegennemstrømningen. Når terapeuten forbinder sig med kranio sakral rytmen, synker klienten ind i en dyb afslappet tilstand, i hvilken spændingsløsning og forandring nemmere sker. I denne tilstand er klienten tillige tæt på underbevidstheden, der sommetider frigiver psykisk materiale, som beder om opmærksomhed.

Kranio sakral terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer og har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet og har dermed en effekt på hele kroppen.

Enkelte gange er én behandling nok men når der er tale om længerevarende og kroniske problemstillinger, må du påregne flere behandlinger. Du kan dog forvente at mærke positive forandringer inden for de første 3 behandlinger.

Sådan foregår en behandling:

Du ligger påklædt på en briks med et tæppe over dig. Jeg behandler undervejs med blide og nænsomme tryk (ca. 5 grams tryk) på de spændinger og blokeringer som fortrinsvis centrerer sig om hoved, rygsøjle og bækkenparti.

Erfaringer viser at Kranio sakral terapi har en positiv effekt på følgende:

Hovedpine og migræne
Angst
Piskesmæld
Søvnbesvær
Stress symptomer
Hormonubalancer
Muskelspændinger
Choktilstand
Ryg- og nakkesmerter
Bækkenløsning
og på mange andre

Bivirkninger?

Der er ikke som sådan nogle bivirkninger ved kranio sakral terapi, men som reaktion på behandlingen, kan du opleve en efterfølgende udrensning af kroppen med forbigående smerter og træthed. Dette er mest udtalt de første par døgn efter behandlingen. Disse reaktioner er tegn på, at kroppen arbejder videre efter behandlingen.

Historie – kort fortalt:

Kranio sakral terapi udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var W. Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. Op igennem det 20. århundrede arbejdede først Sutherland og siden hans elever videre med disse opdagelser og skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform.

I 1970-erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på disse optegnelser og udviklede Kranio sakral terapien som selvstændig behandlingsform. Den danner grundlaget for terapiformen, som vi kender den i dag. Kranio sakral terapi udøves i dag blandt andet af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale i USA, Europa, Australien og New Zealand og kom til Danmark midt i 80-erne.

Book tid her!